Bijbetalen schildkliermedicijnen

De website Medicijnkosten.nl geeft informatie over de vergoeding van geneesmiddelen. Je kunt nagaan of een geneesmiddel in het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS) is opgenomen en wordt vergoed vanuit het basispakket en of dat je eventueel zelf nog moet bijbetalen.

Lees meer over schildkliermedicijnen en voor welke je moet (bij)betalen

De groothandel Pluripharm distrimed koopt in een aantal gevallen de levothyroxine van de fabrikant. Vervolgens koopt de apotheek de levothyroxine van de groothandel. Wanneer de groothandel er tussen zit  wordt de levothyroxine slechts deels vergoed. De patiĆ«nt moet bijbetalen.

Preferentiebeleid

Dit is een voorbeeld van de vermelding van preferentiebeleid bij Euthyrox. Met het preferentiebeleid wordt het middel slechts deels vergoed. 

Niet wisselen van merk

Als een merk levothyroxine niet (geheel) wordt vergoed, wordt soms voorgesteld om over te stappen op een merk dat wel vergoed wordt. Weet dat, als je goed bent ingesteld op een bepaalde merk levothyroxine, wisselen van merk sterk wordt afgeraden omdat je dan ontregeld kunt raken. Daarom staat levothyroxine sinds kort op de zgn. ‘rode lijst’ in de Leidraad Verantwoord Wisselen Medicijnen. Op deze rode lijst staan medicijnen die in principe niet gewisseld mogen worden.

 



Reacties