Als je de regie in eigen hand wilt hebben ...

Bedoeling van deze tips is om je op weg te helpen. Met de taal, met kennis en mogelijk ook met zelfvertrouwen om vragen te stellen aan je arts. Voor jou als schildklierpatiënt betekent het dat je leert wat de schildklier doet, wat je zelf kunt doen en wat een schildklieraandoening betekent.

Kennis maakt je weerbaar en je wordt een gelijkwaardige gesprekspartner van je arts. Jij hebt je hele leven te maken met die schildklier. Jouw arts niet.

Tips


Reacties

Unknown zei…
Lijkt me een goed idee om meer aandacht te geven aan het voorkomen van behandeling. Leefstijlinterventie en echt de oorzaak achterhalen. De meeste huidige behandelingen zijn symptoombestrijding, dus kun je beter door zoeken naar de (psychologische) oorzaken. Wat voeding betreft is orthomoleculaire kijk op de zaak interessant. Met andere woorden: naar mijn idee is het goed behandeling uit te stellen tot het echt niet meer gaat vanwege de klachten. NB! 25-50% (bronnen verschillen) van de mensen met hyperthyreoïdie heeft na een jaar weer een goed functionerende schildklier. Dat kan niet door de medicatie (=symptoombestrijding) komen, maar wel door het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Groet, Leon

Populaire berichten

Schildklier en coronavirus

Onderzoek naar schildklierziekte en arbeidsongeschiktheid

Levothyroxine: ’s avonds of ’s ochtends slikken?

Bloedonderzoek TSH, T4, T3

Kan je afvallen door de verwarming lager te zetten?

Praktische tips voor het slikken van levothyroxine

Depressieve klachten als er iets met je schildklier is

TEAMeD-5: vijf stappen om de zorg van oogziekte-patiënten te verbeteren

Radiofrequente ablatie (RFA) als nieuwe behandeltechniek

Schildklierdieet: is er bewijs?