Omgaan met restklachten bij hypothyreoïdie

Op de website van SON vind je in de kennisbank aandacht voor wetenschappelijk onderzoek zoals ‘Omgaan met restklachten bij hypothyreoïdie en behoefte aan ondersteuning’ . Het onderzoek beoogt informatie te verzamelen over:

  • de invloed van de restklachten op je dagelijkse leven;
  • hoe je omgaat met deze restklachten;
  • wat je nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen leven met de restklachten.

Doel: de informatie kan artsen en andere zorgverleners helpen om jouw leven met de klachten beter te begrijpen. Daardoor kunnen zij samen met jou de behandeling beter afstemmen op jouw situatie.

De resultaten zijn bekend

Een tipje van de sluier. Marike de Reuver (onderzoeker): “Veel deelnemers zoeken naar houvast over de oorzaak, maar ook over het omgaan met de klachten. Iedereen probeert zo goed mogelijk met de klachten te leven. Men probeert of meer of minder sporten helpt. Of het aanpassen van de voeding. En iedereen doseert de energie en activiteiten. Sommigen delen het dagelijkse huishouden op in stukjes.”

Dit onderzoek is uitgevoerd door Marike de Reuver in het kader van haar masterscriptie gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit (www.ou.nl), in samenwerking met het Nivel (www.nivel.nl).

Lees het volledige artikel in Schild: Schild 2 (schildklier.nl)

Reacties