dinsdag 25 juli 2017

Hoe vaak ben jij veranderd van levothyroxine middel?

Conclusie enquête op 17 augustus 2017


De laatste jaren veranderen veel gebruikers van merk/middel levothyroxine. Merken/middelen zijn bijvoorbeeld: Thyrax, Euthryox, Teva, Tirosint, Eltroxin, Nycomed, Levothyrox, Thevier en Thyrofix.

Enquête

Tijd was het voor een enquête: Hoe vaak ben jij veranderd van merk levothyroxine?
Op Schildkliertje kon je invullen hoe vaak jij bent veranderd.

Uitslag

In de grafiek zie je de uitslag. Er waren 119 deelnemers.


Reacties welkom

Wil je vertellen waarom? Dan kan je onderaan dit bericht een reactie plaatsen.

Achtergrond

Natuurlijk hebben de problemen rond Thyrax een rol gespeeld. Ook speelt het beleid van zorgverzekeraars en apotheken mee. Daarnaast blijkt uit ervaringen van gebruikers in besloten facebook-groepen en op het Schildklierforum dat gebruikers zelf ook besluiten om te veranderen van merk.

22 opmerkingen:

Anoniem zei

Nooit! Hoefde gelukkig niet.

Simons zei

Thyrax--> euthyrox--> levothyroxine--> thyrax.
Dankzij een meedenkende medewerker bij de apotheek ben ik weer terug op de thyrax

Unknown zei

1x gewisseld i.v.m. beschikbaarheid.

Anoniem zei

Altijd Thyrax gehad. Vorig jaar moeten overstappen op een ander merk. Thyrax - Teva - euthyrox - levothyroxine - en nu weer thyrax.
Waarom zovaak veranderd? Mijn lichaam reageerde er niet goed op of last van de bijwerkingen van de medicatie.

Rick zei

Sinds S.K. Is mijn schildklier aan beide kanten verwijderd. Met Thyrax gestart 9 jaar geleden. Uiteindelijk goed ingesteld, toen bleek Thyrax niet meer leverbaar. Levo ziek van geweest toen overstap Euthyrox na 1 jaar nog steeds geen goede instelling. Nu weer Thyrax sinds 1 week.
Nare ervaringen met de andere medicatie dus hopelijk snel weer goed ingesteld op Thyrax

Jennie zei

1x gedeeltelijk, omdat ik een periode Thyrax gecombineerd heb met Thyreoïdum

1x vanwege Thyrax-tekort

Anoniem zei

Meerdere keren omdat de apotheek een ander merk mee gaf. Laatste tijd doen ze dat niet meer en weet ik ook dat ik dat niet hoef te accepteren

Karin Bon zei

1x gewisseld, maar dat was al heel snel. Arts-assistent in ziekenhuis (zaalarts bij ontslag) schreef thyrax voor. Toen ik later bij de endocrinoloog kwam zette hij mij meteen over op euthyrox, omdat dat in het instelproces veel fijner was. Dit vanwege de verkrijgbaarheid van meer verschillende doseringen. Omdat ik toch, bij lange na, nog niet goed was ingesteld, heb ik hier geen hinder van ondervonden.

Anoniem zei

ik had de pech, dat ik net niet genoeg thyrax had!!! toen ik hoorde, dat thyrax terug kwam. moest ik 3 weken overlappen !! 3 weken ellende !! hoofdpijn , misselijk en noem maar op !! alleen omdat ik veplicht , levothyrosine teva hebt
geslikt !!!

Lagre Lamain zei

Na 15 jaar Thyrax " verplicht" naar de Euthyrox. Kreeg het niet goed, nu gelukkig weer maar de Thyrac

Inge zei

Thyrax - levothyroxine - thyrax
Veel bijwerkingen van Levi, blij dat thyrax weer beschikbaar was!

Inge zei

Door de perikelen rondom Thyrax in 2016 overgestapt op Euthyrox. Ben hier heel tevreden over, wil niet meer terug naar Thyrax.

Anoniem zei

Van Thyrax over op Levothyroxine teva, met als gevolg vreselijk hyperen en al maanden ziek voelen.
Nu terug naar Thyrax , na een dag of 5 al verbetering van klachten!! Hooen dat dit doorzet en ik me weer de oude zal voelen!!

Yvette zei

Heb bij de enquete 1 keer ingevuld, want van thyranon naar thyrax is zo lang geleden (1982) Destijds ook een verplichte overstap omdat thyranon niet langer het voorkeursmedicijn was. Mijn overstap van Thyrax naar Euthyrox was een vrijwillige.

Laura zei

hallo Yvette, het gaat hier inderdaad alleen om al de wisselingen in de laatste jaren.

Anoniem zei

Na 22 jaar Thyrax afgelopen januari noodgedwongen over moeten stappen naar Euthyrox. Ondanks klachten voel ik mij (tot nu toe) toch beter met Euthyrox .

Marijke zei

Na 19 jaar Thyrax kreeg ik Nycomed vd apotheek. Daarna een keer thuisgekomen net Teva, die niet geaccepteerd.Zelf gevraagd om Tirosint. Nu nog.

Elly Smith zei

Noodgedwongen door de leveringsproblemen met Thyrax.

Unknown zei

Ik ben pas laat begonnen. De huisarts gaf me Thyrax mee en jawel, die moest eruit. Overgestapt op Levo van Teva, daar voelde ik me absoluut niet goed op. daarna overgestapt op natuurlijk schildklierhormoon. Nu nog steeds bezig met inregelen.

Anoniem zei

Van levothyroxine naar euthyrox wéér naar levothyroxine.
Dit was omdat de levo bij mij apotheek niet leverbaar was...

Anoniem zei

Ik ben enige tijd voor het tekort van Thyrax al overgestapt naar Euthyrox!
Ik had allerlei klachten die niet zo duidelijk waren! Mijn specialist rade me aan eens Euthyrox te proberen en dat beviel na het zoeken van de juiste dosering goed!

Henny zei

Thyrax-Tirosint-Thyrax

Een reactie plaatsen

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.