maandag 26 juni 2017

Verzoek wijziging formule Euthyrox door Merck ingediend

Zou Nederland nu aan de beurt zijn? Wordt Euthyrox net als het Franse Levothyrox ook lactosevrij.

Wijziging Euthyrox ingediend
Schildklierforum

INFORMATION : Changement de formule du LEVOTHYROX
Vivre sans thyroïde

New levothyroxine formulation meeting 95–105% specification over the whole shelf-life: results from two pharmacokinetic trials
Ulrike Gottwald-Hostalek, Wolfgang Uhl, Peter Wolna, George J. Kahaly | onderzoek door Merck


Schildkliertje: Levothyrox changement de formule et de couleur des...: Voor deze keer een heel artikel in het Frans. Waarom? Dat is omdat de samenstelling en de kleur van de doosjes van Levothyrox verandert. Het...


1 opmerking:

Peter Lakwijk zei

In Frankrijk zijn er grote problemen met de nieuwe samenstelling van Euthyrox.
Als er iets verandert in de tabletten, moet iedere patient opnieuw worden ingesteld, dat wil zeggen een bloedtest voor de verandering om de goede waardes vast te stellen, vervolgens 4-6 weken na de verandering opnieuw een bloedtest en als de patient zich niet goed voelt een aanpassing van de dosering en nieuwe bloedtesten.
Merck heeft de veranderde samenstelling in de praktijk getest en de reactie van de behandelde personen was hetzelfde voor de oude en de nieuwe samenstelling. Het onderzoek werd gedaan met een aantal gezonde mensen zonder schildklieraandoening of andere auto immuun aandoening. De ene helft kreeg gedurende 4 weken de oude samenstelling en de andere helft 4 weken de nieuwe samenstelling. De verandering in TSH en FT4 was voor beide groepen zo goed als identiek.
Er is geen onderzoek gedaan naar de effecten voor echte schildklierpatiënten met alle eventuele andere ziektes die mensen kunnen hebben.
Naar schatting heeft 20-25% van de patiënten in Frankrijk gevolgen van de verandering.

Een reactie posten

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.