Is Tirosint écht anders?

Door het Thyrax-debacle moesten gebruikers op zoek naar een andere levothyroxine-variant. Na de overstap leggen veel artsen en gebruikers klachten en symptomen van hypo- dan wel hyperthyreoïdie uit als allergie of intolerantie voor hulp- en vulstoffen. Om wat voor allergie of intolerantie het zou gaan, wordt niet onderzocht. Gevolg is vaak weer een overstap. Tirosint lijkt het wondermiddel. Grote vraag: is Tirosint écht anders?

Is Tirosint écht anders?
Schildklierforum

Capsules en vloeibare levothyroxine en hun mogelijke toepassing
Schildkliertje


Gelcapsules en/of vloeibaar levothyroxine?

Opvallend is dat in het ene artikel gelcapsules en vloeibaar levothyroxine als hetzelfde worden gezien. Terwijl een ander artikel het heeft over vloeibaar levothyroxine enerzijds en gelcapsules en tabletten anderzijds.


Farmacotherapeutische eigenschappen

Volgens de bijsluiter van Tirosint zijn de farmacotherapeutische eigenschappen hetzelfde als die van de andere levothyroxine-varianten. Oraal toegediend levothyroxine wordt vrijwel exclusief geabsorbeerd in het bovenste gedeelte van de dunne darm. Afhankelijk van de aard van de farmaceutische formulering wordt maximaal 80% geabsorbeerd. Tmax ligt tussen de 1 en 6 uur.

Thyrax met meeste hulp- en vulstoffen

Uit tabel 2 in het overzicht van de alternatieven voor Thyrax op de website van SON blijkt dat Thyrax veel hulp- en vulstoffen heeft.


Bron: Schildklier Organisatie Nederland


Reacties