Over parallel import van Euthyrox

Op het SCHILDKLIERFORUM was in 2016 onderwerp van gesprek dat gebruikers van Euthyrox hun tabletten krijgen in doosjes met een andere taal of in andere strips. Het blijkt hier te gaan om parallel import uit onder andere Polen, Roemenië, Tsjechië en Slowakije. 

Als je wilt weten hoe dat is met jouw Euthyrox?

Vul Euthyrox in als productnaam in het vakje van geneesmiddeleninformatiebank van het CBG. Als je op zoek drukt, kom je op een pagina met een overzicht van doses en registratienummers (RVG) Euthyrox.

Als voorbeeld is verder gezocht met RVG 121052//15468 met:
  • informatie over dit geneesmiddel (= Euthyrox)
  • details handelsvergunning
  • patiëntenbijsluiter
  • samenvatting van de productkenmerken (SmCP)

Volgens de patiëntenbijsluiter is BModesto de registratiehouder/ompakke en houder van de handelsvergunning. Merck in Darmstadt (Duitsland) is fabrikant. 

Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Als geen SmPC wordt getoond, is de handelsvergunning van het referentieproduct ingetrokken.

Tot slot

In de afbeelding kun je een voorbeeld zien van een oudere bijsluiter. Volgens de details van die handelsvergunning was Euro Registratie Collectief BV houder van de handelsvergunning en het land van herkomst Tsjechië.



Klik op de afbeelding als je de tekst wilt lezen!


Reacties

Marcel zei…
Ongelovelijk hoe door meerdere fabrikanten tegelijk zo makkelijk omgesprongen wordt met hun klanten (die geen enkele keuz hebben...)