Soja, kokosolie of kelp?

Zij zeggen dat ...

Chinese kruiden, selenium en jodium-tyrosine supplementen hypothyreoïdie genezen. En dat kelp (een soort zeewier) en kruidenremedies je schildklier stimuleren.

En ze zeggen dat je geen broccoli, kool, spruitjes, bloemkool en spinazie zou moeten eten, want deze groentes zouden zorgen dat je schildklier minder hormoon maakt.

In het archief van British Thyroid Foundation vind je een overzicht (in het Engels) van dergelijke ideeën die niet waar zijn.


Reacties

Anoniem zei…
Dat van kelp is wel degelijk zo. Ik slikte kelp voor beetje extra ondersteuning weerstand. Toen voelde ik opeens 'n knobbel in mijn keel.. Bleek struma. De endocrinoloog vroeg mij of ik veel sushi at? Eh nee.. Hoezo? Dat is oa gemkt van zeewier en heeft hoge concentratie jodium. Waar schildklier op reageert. Ik zei nee geen sushi maar wel kelp. Moest ik meteen mee stoppen. Tuurlijk: die struma (multinodulair met dominante nodus) groeide blijkbaar al langer.. Maar de Kelp trigger de mijn schildklier en daardoor versnelde groei. Ats heel duidelijk over. Dus voorzichtig mee zijn!!

Populaire berichten

Schildklier en coronavirus

Onderzoek naar schildklierziekte en arbeidsongeschiktheid

Bloedonderzoek TSH, T4, T3

Kan je afvallen door de verwarming lager te zetten?

Levothyroxine: ’s avonds of ’s ochtends slikken?

Herken jij zo’n nagel?

Depressieve klachten als er iets met je schildklier is

Praktische tips voor het slikken van levothyroxine

Schildklierdieet: is er bewijs?

TEAMeD-5: vijf stappen om de zorg van oogziekte-patiënten te verbeteren