Nieuw: Cyberpoli’s Schildklier en Hypofyse online!

Cyberpoli is een multidisciplinaire internet polikliniek voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte. De cyberpoli is een interactieve website voor diverse chronische ziekten waaronder nu ook schildklier en hypofyse. Het is een initiatief van Artsen voor kinderen.

Cyberpoli’s voor schildklier en hypofyse online!

Op de cyberpoli is van alles te zien en te doen. Je kunt medische informatie bekijken in de vorm van onder andere animaties over de schildklier en de hypofyse, de verschillende aandoeningen en behandelingen. Interviews met kinderen, jongeren en hun ouders en thema’s gaan over aandoeningen van de schildklier en hypofyse afwijkingen, verworven en aangeboren en geven een beeld van het leven met de ziekte. Deze interviews worden steeds aangevuld.

Uitgangspunt is dat kennis en informatie onontbeerlijk zijn om je ziekte beter te begrijpen. Voor de ontspanning zijn er spelletjes, een quiz, polls, leuke nieuwsfeitjes en columns.

Naast de medische informatie, thema’s en interviews kunnen kinderen, jongeren en hun ouders vragen stellen over de ziekte aan een panel van deskundigen. Dit panel is samengesteld uit de kinderarts-endocrinologen Paul van Trotsenburg (AMC/Emma Kinderziekenhuis), Hanneke van Santen (WKZ/UMCU), Josine van der Heyden (Sint Franciscus Gasthuis) en Hedi Claahsen (Radboud UMC). Het panel wordt uitgebreid met ervaringsdeskundigen Jelle met CHP en Iris met de ziekte van Hashimoto.

Om een vraag te kunnen stellen aan het panel, of elkaar op te zoeken moet je jezelf registreren. Er is een forum, je kunt met elkaar chatten en er is een vriendenzoeker.

De cyberpoli’s voor schildklier en hypofyse zijn ook beschikbaar op de Cyberpoli App. Die is voor alle toepassingen mogelijk, iPhone, iPad's, en androids en tablets. Beschikbaar via App Store of Google Playstore. Je kunt deze app gratis downloaden.

Kortom de cyberpoli is een bron van informatie, ervaringen en empowerment! De cyberpoli voor schildklier en hypofyse levert een bijdrage aan de zorg voor alle kinderen en jongeren met deze aandoeningen en hun ouders!

Genoeg reden dus om een kijkje te nemen op www.cyberpoli.nl!!


Reacties