woensdag 11 juni 2014

Meld bijwerkingen zelfzorgmiddelen bij Lareb!

Bij de drogist kun je zelfzorggeneesmiddelen kopen zonder doktersrecept. Denk aan pijnstillers, hoestmiddelen, middelen tegen hooikoorts, neus- en oordruppels, maar ook middelen tegen reisziekte of huidschimmels. Zonder recept betekent niet dat zo’n zelfzorgmiddel geen bijwerkingen heeft. Een bijwerking is een ongewenst effect van een geneesmiddel of gezondheidsproduct. Bijwerkingen die het meest voorkomen zijn maag- en darmklachten, duizeligheid en huidproblemen.


Lareb vraagt je om dergelijke bijwerkingen door het gebruik van zelfzorgmiddelen te melden. Bijwerkingen door het gebruik van zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen, natuurgeneesmiddelen, kruidenpreparaten, afslankmiddelen en vitaminepreparaten kun je ook melden.

Belangrijk is ook om bijwerkingen van schildklierhormoon of schildklierremmende medicijnen te melden bij Lareb. Bijwerkingen kunnen bij levothyroxine bijvoorbeeld optreden als je een ander merk krijgt. Bij Strumazol en PTU kunnen weer andere bijwerkingen voorkomen.

Meld een bijwerking met het meldformulier op www.mijnbijwerking.nl

Lees ook
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.