vrijdag 7 december 2012

Wanneer slik jij je schildklierhormoon?

Waar voel jij je ’t prettigst bij? Wat past het beste in jouw leven? En op welke manier vergeet jij je schildklierhormoon niet? Is dat als je je levothyroxine kort voor het ontbijt slikt? Of is dat als er meer dan 30 minuten tussen slikken of ontbijt zit? Of slik jij je pilletje middenin de nacht? Of komt het jou het beste uit als je je pilletje slikt voordat je naar bed gaat?
Uit onderzoek blijkt dat veel mogelijk is. Advies is wel: kort voor het ontbijt, ’s ochtends of ’s avonds, of middenin de nacht, doe het consequent. Neem je levothyroxine in op een nuchtere maag. Zorg voor voldoende tijd tussen de inname van levothyroxine en andere geneesmiddelen. Een groter gebruikersgemak zorgt dat je minder snel een pilletje vergeet.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik slik hem altijd om 8:00 's ochtends. Als beroep ben ik stewardess en heb dus met tijdsverschillen te maken. Ik zet dus wel eens om 02:00 's nachts mn wekker, als het in nederland 08:00 's ochtends is. Dit werkt erg goed voor mij.

Mirage zei

Ik neem wanneer ik opsta en ontbijt een half uur later.

Ida knigge mensinga zei

Ik slik hem het eerste moment sochtends dat ik wakker wordt,..ligt klaar met water op het nachtkastje. Daarna slaap ik rustig paar uurtjes door en drink als eerste koffie met daarnaast broodje.

Een reactie posten

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.