maandag 10 oktober 2016

Nog geen 1300 deelnemers aan NIVEL-onderzoek gevolgen tekorten Thyrax® Duotab ...

‘Al bijna 1.300 deelnemers aan het Thyrax onderzoek!’, schrijft NIVEL in de vandaag verschenen nieuwsbrief. NIVEL geeft antwoord op veel gestelde vragen over het onderzoek naar de gevolgen van de overstap van Thyrax naar een ander merk levothyroxine. ‘Bijna 1300 mensen hebben de eerste vragenlijst van het onderzoek online ingevuld. Van hen hebben 520 de tweede vragenlijst ontvangen en 319 hebben ook al de derde en laatste vragenlijst ontvangen.’


Deelnemen?

Gebruik je momenteel Thyrax® Duotab en moet je overstappen naar een ander middel of ben je overgestapt? Dan kun je deelnemen aan het onderzoek van NIVEL. Voor dit onderzoek vul je drie keer een vragenlijst in. Klik op de link hieronder om de eerste vragenlijst te starten:

Resultaat onderzoek wordt verwacht in april 2017

Opmerking

Vraag is wel hoe NIVEL zulke subjectieve ervaringen als gevraagd in de lijsten beoordeelt. Dat kan niet. Dat is onmogelijk. Want er is geen referentie voor. Het redelijk goed van de een kan slecht zijn voor een ander. En andersom. Denk aan het glas is halfvol, het glas is halfleeg. Dat maakt zulke vragenlijsten dus zinloos.

Schildkliertje: NIVEL onderzoekt gevolgen van tekorten Thyrax® Duo...: Begin 2016 ontstonden tekorten van het schildklierhormoon Thyrax® Duotab door verplaatsing van de productie van Nederland naar Duitsland. Di...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.