maandag 13 juni 2016

Is het nieuwe Thevier de opvolger van Thyrax?

Op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) kun je in de Geneesmiddeleninformatiebank zien welke merken levothyroxine er zijn in Nederland. Een nieuw merk blijkt Thevier te zijn. Het is van Aspen en het wordt gemaakt in Bad Oldesloe. De locatie waar de productie van Thyrax naartoe zou verhuizen. Vraag: Is het nieuwe Thevier de opvolger van Thyrax? En zitten gebruikers van levothyroxine daar op te wachten?

Levothyroxine
Geneesmiddeleninformatiebank

Zou Aspen Thevier willen inzetten als opvolger Thyrax?
Schildklierforum

Beoordelingsrapport Thevier
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)

Eind oktober 2015 is de naamsverandering naar Thevier goedgekeurd. In april 2016 zijn productinformatie en patiëntenbijsluiter bijgewerkt. Het is in Nederland dus nieuw. Het wordt gezien als generiek van Euthyrox en uitbreiding van Eltroxin.

Heel opmerkelijk is dat de bioequivalentiegrenzen de volgende zijn: 80 - 125%. Europa heeft blijkbaar verschrikkelijk veel moeite om tot een gezamenlijke/uniforme eis te komen.


Schildkliertje: Nieuwe pillen, capsules, druppels en drankjes levo...: Het lijkt er veel op dat fabrikanten hun kans schoon zien. De markt voor levothyroxine is in beweging. Opeens duiken nieuwe vormen levothyro...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.