vrijdag 30 mei 2014

Laatste nieuws leverbaarheid Teva levothyroxine

Schildkliertje: Laatste nieuws leverbaarheid Teva levothyroxine en...

Update 30 mei 2014

HAARLEM - Reshape heet de operatie die van Teva Pharmachemie in de Waarderpolder een bedrijf moet maken dat de komende jaren niet gaat kwakkelen. Daarom gaan dit jaar tientallen banen verloren in de Haarlemse medicijnenfabriek.

Pillenmaker Teva in Haarlem mag niet gaan kwakkelen
Arthur de Mijttenaere

Veel patiënten krijgen zonder pardon generiek schildklierhormoon
Schildkliertje

Investeren en tegelijk reorganiseren met banenverlies is volgens de directeur een gevolg van de onstuimige groei die Teva de afgelopen heeft doorgemaakt. Om het in een duizelingwekkend cijfer te vatten: de afgelopen jaren vertwintigvoudigde de omzet van het bedrijf van één naar twintig miljard.

Die onstuimige groei kwam tot stand door onder meer de groeiende afzet van het aantal merkloze en dus goedkope medicijnen.

Teva Pharmachemie, wereldwijd nummer één in de productie van merkloze medicijnen, richt zich echter meer en meer op geneesmiddelen met patenten, die al goed zijn voor een derde van de omzet. Tegelijk lopen de marges van de merkloze medicijnen steeds verder terug.

De toekomst?

Wat dit betekent voor de gebruikers van merkloos levothyroxine in de toekomst? Dat is onduidelijk. In het eerste half jaar van 2014 kregen wel veel schildklierpatiënten te horen dat ze zonder pardon moesten overstappen van hun vertrouwde merk naar merkloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.


Translate / Vertaal