donderdag 8 augustus 2013

Wildwesttaferelen rond levothyroxine!

Al langer zijn er wereldwijd problemen met de levering en/of samenstelling van levothyroxine. Of het nu gaat om Eltroxin, Thyrax, Euthyrox, Levoxyl, Levothroid en Levothyrox ...


Overzicht problemen levering levothroxine

Een paar jaar terug veranderde de fabrikant van Eltroxin de samenstelling van dit middel en de breuklijn werd verwijderd. Patiënten in Nieuw-Zeeland en Israël wisten van niets en kregen klachten.

Dit bericht geeft een vraag en antwoord over leveringsproblemen van Eltroxin in Ierland. De Irish Times schreef ook over die leveringsproblemen met Eltroxin.

In 2012 waren er de problemen in Nederland met Thyrax. In Groot-Brittannië was het een tijd tobben met Eltroxin. En nu is er een tekort aan Levoxyl in de Verenigde Staten. Ondertussen waren er ook problemen met Euthyrox.

Bij Levoxyl zou het tekort te maken hebben met packaging related issues. Dat is hetzelfde wat in 2012 gemeld werd met Thyrax: problemen met een verpakkingsmachine. Later ging het over de beperkte beschikbaarheid van grondstoffen en de beperkte beschikbaarheid. In de media was er aandacht voor dat het medicijntekort nog nooit zo groot was. En het aantal medicijnen dat niet kan worden geleverd, neemt toe. Deze situatie is voor veel patiënten die afhankelijk zijn van medicijnen, zeer verontrustend!!

Er was een recall van Levoxyl: We have this morning received additional information from Pfizer regarding the unavailability of LEVOXYL that was initially communicated last week. Please note in the letter from Pfizer that LEVOXYL is being recalled and that it may not be available again until 2014.

Verkrijgbaarheid andere schildkliermedicijnen

Middelen die in Nederland ingezet worden bij de behandeling van schildklieraandoeningen, staan op die site van Farmanco. Je vindt ze bij Hormonen en stofwisseling. Dat is omdat er leveringsproblemen waren of zijn. Meestal gaat het om economische redenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.