maandag 11 maart 2013

Schildklier - ontdekking en behandeling van een nieuw ziektebeeld

NWO Bessensap filmwedstrijd

Voor de NWO Bessensap filmwedstrijd hebben 41 onderzoekers een filmidee ingezonden voor de verfilming/animatie van een onderzoeksresultaat, een onderzoeksmethode of een onderzoeksapparaat. De vijf populairste filmideeën worden door NWO in contact gebracht met een filmmaker/animator en samen maken zij een filmpje/animatie van vijf minuten.

Breng je stem uit!

Je kunt Robin Peeters helpen door zijn filmpje leuk te vinden.
Ga naar Nieuw ziektebeeld door DNA-mutatie en klik op het duimpje omhoog!

De ontdekking en behandeling van een nieuw schildklier-ziektebeeld

Eén van de filmpjes gaat over de ontdekking van een nieuw schildklier-ziektebeeld. Patiënten met dit ziektebeeld hebben een DNA-mutatie die er toe leidt dat schildklierhormoon niet goed functioneert. Dit uit zich bij deze patiënten onder andere in groeivertraging en ontwikkelingsachterstand. Waarschijnlijk kunnen deze patiënten goed behandeld worden met reeds beschikbare schildklierhormoontabletten. Deze kosten slechts 30 euro per jaar, terwijl behandeling met bijvoorbeeld groeihormoon duizenden euro's per jaar kost.

Dr. Robin Peeters (endocrinoloog Erasmus MC) wil met zijn filmidee meer ruchtbaarheid geven aan dit nieuwe ziektebeeld, zodat er meer patiënten met deze DNA-mutatie ontdekt en behandeld kunnen worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.