vrijdag 14 december 2012

Empowerment en schildklier

Belangrijk is dat je als schildklierpatiënt leert wat de schildklier doet, wat je zelf kunt doen en wat een schildklieraandoening betekent. Kennis maakt je weerbaar en je wordt een gelijkwaardiger gesprekspartner van je arts. Het kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. In het Engels noem je dat: empowerment. (Helaas is er geen mooie vertaling ...)

Amerikaanse websites besteden er veel aandacht aan. Mogelijk dat je aan de aanpak en stijl moet wennen. Maar het neemt niet weg dat je er veel van kunt leren. Informatie is er van makkelijker tot moeilijker. Je kunt uitzoeken wat voor jou belangrijk is. En dat kun je downloaden en printen.

Op deze site is eerder al aandacht besteed aan de aanpak van de American Thyroid Association (ATA). Nu wil ik je wat laten zien van de AACE met hun website Empower your health - about your thyroid. En dan met name enkele magazines die je online kunt lezen.

  • Magazine met aandacht voor schildklier en zwangerschap, schildklier en supplementen om af te vallen en problemen met hypofyse
  • Magazine met aandacht voor schildklier, gewicht (aankomen en afvallen) en wisselwerkingen tussen levothyroxine en andere medicijnen en voeding(ssupplementen)
  • Magazine met aandacht voor vitamine D, schildkliernodussen en wisselwerkingen tussen levothyroxine en andere medicijnen en voedingsmiddelen
  • Magazine met aandacht voor diabetes, de schildklier en de ziekte van Addison (te weinig bijnierhormoon)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.