woensdag 15 augustus 2012

Vervolg beschikbaarheid levothyroxine

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen op Schildkliertje zijn er problemen met de levering van Thyrax. Volgens MSD kan er met ingang van 20 augustus weer beperkt geleverd worden. Van een tekort kan dus nog even sprake zijn. Wanneer weer alles volgens plan gaat, kon MSD niet zeggen.

Inmiddels blijkt dat Euthyrox 112 minder beschikbaar is. Farmanco, meldpunt voor beschikbaarheid geneesmiddelen, liet Schildkliertje het volgende weten over Euthyrox 112:
"Er is momenteel nog beperkte voorraad van Euthyrox 112 voor de Nederlandse markt beschikbaar. Begin september komt er weer voldoende van beschikbaar. Overigens kan Merck BV aan de vraag naar alle overige sterktes voldoen. Er is dus eigenlijk geen beschikbaarheidsprobleem en daarom zullen we het ook niet op Farmanco publiceren."

Het kan dus zijn dat je tijdelijk Euthyrox 88 + 25 krijgt, of Euthyrox 100 + 25. Dat kan geen kwaad.

Door het tekort aan Thyrax 100 ontstond een toegenomen vraag naar Thyrax 25. Mogelijk dat de beperkte voorraad aan Euthyrox 112 ook een gevolg is van dat tekort aan Thyrax 100. Overigens zijn er in de diverse buitenlanden al langer problemen met de levering van Eltroxin. (google met: eltroxin supply)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.