zondag 15 juli 2012

Ziekten van de schildklier. De feiten

Het boekje Ziekten van de schildklier. De feiten is de Nederlandse vertaling van Thyroid diseases: the facts van RIS Bayliss en WMG Tunbridge. Zij zijn twee Britse endocrinologen. De vertaling werd bewerkt door dr. JW Elte en prof. dr. AC Nieuwenhuijzen Kruseman, beiden internist.


Met de link kun je hele stukken uit het boekje lezen. Het is nu niet leverbaar, maar hopelijk komt er een nieuwe druk.

Hoe beter mensen over hun ziekte geïnformeerd zijn, hoe minder zorgen zij zich maken

‘Hoe beter mensen over hun ziekte geïnformeerd zijn, hoe minder zorgen zij zich maken’, staat op de achterkant van het boekje. Ik heb zelf veel aan het boekje gehad. Het klopt wel dat ik een beter inzicht kreeg in wat ik had. Het boekje is duidelijk geschreven. Patiënten komen aan het woord. De tekst wordt ondersteund door duidelijke antwoorden op veelgestelde vragen van patiënten en duidelijke illustraties, waardoor de tekst extra gaat ‘leven’. Een verklarende woordenlijst geeft duidelijke uitleg over allerlei begrippen die je als schildklierpatiënt kunt tegenkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.