vrijdag 22 maart 2013

Verkrijgbaarheid medicijnen schildklier blijft problematisch

Eerder heeft Schildkliertje al aandacht besteed aan de verkrijgbaarheid van schildkliermedicijnen. Vijf middelen die in Nederland ingezet worden bij de behandeling van schildklieraandoeningen, staan op de site van Farmanco. Dat is omdat er leveringsproblemen waren of zijn. (Gelukkig gaat het op dit moment goed met de levering van Carbimazol, Thyrax, Thyrogen en PTU.) Het gaat om:

Update 20 mei 2013: Euthyrox 150

Farmanco meldt dat Euthyrox 150 tijdelijk niet beschikbaar is.

Levothyroxine - T4

Al langer zijn er wereldwijd problemen met de levering en/of samenstelling van levothyroxine. Een paar jaar terug veranderde de fabrikant van Eltroxin de samenstelling van dit middel en de breuklijn werd verwijderd. Patiënten in Nieuw-Zeeland en Israël wisten van niets en kregen klachten.

Dit bericht geeft een vraag en antwoord over leveringsproblemen van Eltroxin in Ierland. De Irish Times schrijft ook over die leveringsproblemen met Eltroxin.

In 2012 waren er de problemen in Nederland met Thyrax. In Groot-Brittannië blijft het tobben met Eltroxin. En nu is er een tekort aan Levoxyl in de Verenigde Staten.

Bij Levoxyl zou het tekort te maken hebben met packaging related issues. Dat is hetzelfde wat vorig jaar gemeld werd met Thyrax: problemen met een verpakkingsmachine. Later ging het over de beperkte beschikbaarheid van grondstoffen en de beperkte beschikbaarheid. In de media is er nu aandacht voor dat het medicijntekort nog nooit zo groot was. En het aantal medicijnen dat niet kan worden geleverd, neemt toe. Deze situatie is voor veel patiënten die afhankelijk zijn van medicijnen, zeer verontrustend!!

Er is nu een recall van Levoxyl: http://www.thyroid.org/levoxyl-recall/: We have this morning received additional information from Pfizer regarding the unavailability of LEVOXYL that was initially communicated last week. Please note in the letter from Pfizer that LEVOXYL is being recalled and that it may not be available again until 2014.

Lees de brief: http://www.thyroid.org/wp-content/uploads/news/2013/Levoxyl_Recall_Letter3.28.13.pdf.


Liothyronine

British Thyroid Foundation meldt op Facebook: We have been advised by Mercury Pharma that there is a delay in the supply of Liothyronin tablets due to a manufacturing issue. Mercury Pharma are unable to give any dates on the availability of this product but have assured us that they are doing everything they can to remedy the situation and that it is a matter of their utmost priority. In the meantime you might consider contacting your local hospital pharmacy as it is likely that there is a mechanism for moving medicines around when there are serious shortages.

Schildkliertje heeft een melding ontvangen over leveringsproblemen met Cytomel. Onduidelijk is of dat een incident was.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Let op!

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt over je gezondheid. De informatie op dit blog kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling.


Translate / Vertaal